Filmtips!

Såg nyligen filmen Freedom writers. Tyckte den var riktigt bra. Märks att det är en hollywood-film, men den lyckas beröra ändå. Den är trots allt baserad på verkligheten. Roligt med en lärarfilm, känns nära på något sätt. Så här beskriver Lovefilm.se filmen:

Lärarinnan Erin Gruwell hamnar på en skola präglad av våld och rasmotsättningar och börjar kämpa mot ett hänsynslöst system för att ge skolan en betydelse i sina elevers liv. Genom att berätta sina egna historier och höra andra berätta sina inser en grupp "hopplösa" tonåringar vad tolerans innebär, tar kontrollen över sina trasiga liv och förändrar sin tillvaro. "Freedom Writers" bygger på den hyllade bästsäljaren "The Freedom Writers Diary" och innehåller fantastiska insatser från samtliga i den stjärnspäckade rollistan, bland andra Golden Globe-belönade Patrick Dempsey ("Grey's Anatomy") och sångaren Mario.


Kommentarer
Postat av: Pennysson

Får ta och se den någon kväll!

Har föressten också påbörjat och läst ut en bok i veckan: Eunuckens gåta, handlar om en detektiv i Istanbul på 1800-talet som av titeln att döma inte har några kulor kvar. Den var bra, jag föll för den för att den hade en snygg framsida och en intresseväckande titel. Rekomenderar.

Inga potatisar riktigt än. men det ska bli spännande att se om det blir mörötter i klunga eller på rad - vi gjorde ju så fina rader- för skrutten har simmat omkring i landet och klivit runt med sina små fötter överallt.

2008-06-15 @ 21:02:21
URL: http://pennysson.blogg.se/
Postat av: Susanne

Den boken kanske man skall kolla upp! Alltid lite roligt med skönlitterära böcker som utspelar sig i historisk tid.

2008-06-15 @ 21:35:41
URL: http://frokensno.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0