Läsdagbok

          

Ända sedan 2002 har jag fyllt i en sådan här liten rackare. I den skriver jag ned den bok jag för tillfället läst ut. Har blivit ett par under åren så sedan förra sommaren har jag börjat på Läsdagbok nr 2.  När man fyller i böckerna man har läst i denna dagbok så skall man inte vara så utförlig. Det räcker med att man skriver ned författarens namn, bokens titel & det datum som man läste ut den, man kan eventuellt lägga till någon anteckning om boken eller vad som pågick i ens liv då man läste boken. Dessa små bokdagböcker är som en guldgruva för minnet! Man behöver bara slå upp en sida och läsa vilka böcker man läste den och den tiden och vips så minns man vad man gjorde under den tiden som man läste dessa böcker! Men som det också står i förordet till läsdagboken, att läsa är också en form av att resa och att minnas alla böcker man läst och då även sina resor man då tagit är en omöjlighet. En läsdagbok hjälper en verkligen att minnas alla resor och upplevelser man fått tackvare böcker!

På besök i Gällivare

Har varit tyst från mig ett tag nu. Beror på att man varit ute och flängt igen. Den här gången drog jag upp till Gällivare med buss för att besöka en vän. Hade inte sett henne sedan januari och då var den på andra sidan jordklotet. Den här gången behövde jag iallafall inte lämna landet för att hälsa på henne. Men att sitta 11 timmar på en buss för att ta sig dit är ingen söndagstur direkt.Men väl värt besväret! Så roligt att ses igen! Och uppleva det omtalade Gällivare! Började dock besöket med att åka till Haparanda, eller "happis" i folkmun för att kolla in IKEA:n där. Vad var det? Ca 50 mil totalt fram och tillbaka? Jaaaa, är man i norrland får man vänja sig med avstånden. Blev ju lite turistande på tillbakavägen till Gälli också. Såg tre älgar (vid tre olika tillfällen) plus x antal renar.

                
  

Sedan vart det ju lite turistande i Gällivare också.Men höjdpunkten var ändå kvällen innan jag åkte hem då himlen äntligen sprack upp lite och vi åkte upp på Dundret och kollade på utsikten och midnattssolen. Vi hann precis beundra den, fota och ta oss lite våfflor med hjortronsylt i fjällstugan innan den gick i moln igen. Har man flyt eller har man flyt?! SÅ himla vackert!   


     
        
   
     
     

Afternoon tea

Jag körde en favorit i repris i förrgår. Precis som förra sommaren så serverade jag Afternoon tea till ett av mina favort program; Morden i Midsomer. Denna gång utgick dock det riktigt söta inslaget dvs små muffins. Men av erfarenhet visste jag att det räckte med te, snittar (med philadelfiaost smaksatt med lite mangochutney, röktkalkon och lite kryddkrasse) & scones. Till sconesen serverades limekräm, marmelad, ost & gurka. En riktig engelsk tema-kväll alltså!

  

Imorrn bär det av norröver för flyttstädning. Häpp!

RSS 2.0