Mina barn börjar bli stora

Hoj hoj! (Ludvikamål)

Fylls av blandade känslor just nu. Deppig över allt negativt man hör på tv kopplat till finanskrisen och alla besparingar som görs på skolan (som man märker av själv). Mycket osäkert hur skolan kommer se ut till hösten. Kommer grannskolan läggas ned? Blir vår skola en f-3 skola? Kommer alla nya elever som då kommer till att få plats? Ombyggnationer? Kommer det bli övertaliga lärare som i såfall tar över min vikarietjänst? Som sagt mycket osäkerhet just nu...

Men samtidigt skiner solen, det är fint väder och en riktig sommar känns inte så långt bort just nu. Snart beger jag mig norröver på en liten weekendtripp och jag får träffa lite vänner som jag inte sett på länge! Kul!

Förövrigt tycker jag mig börja se lite tonårsfasoner på min lilla tvåa. Inte minst när det gäller det här med kärleken. Det börjas ju tidigt med sådant nuförtiden. Den här veckan tränade vi på att skriva räkneberättelser. Det här är vad en av eleverna skrev. (Vi kan kalla honom Per)

Per raggar på 34 tjejer. Sedan raggar han på 34 till. Han pussar alla 60 gånger. Hur mycket pussade han?


April april!

Klarade mig lindrigt undan denna första dag på april. Barnen försökte gott med sina - fröken, titta bakom dig! En giraff! (Om ni undrar så gick jag inte på det...=) )

Läste på internet om en lärare som eftersökte aprilskämt hon kunde köra med sin klass. Som svar hade hon fått att hon kunde säga till klassen att skolsköterskan skulle komma strax för att kontrollera om de hade några fotvårtor. Därför skulle de ta av sig strumpan och sätta upp vänsterfot på bänken. Högerfot skulle hon ta en annan dag. Hmmm....inget jag vågade mig på att testa på klassen. Kanske inte så kul för de som faktiskt har fotvårtor.

RSS 2.0