Nybakat bröd värmer hjärtat

Har varit dålig på att baka bröd egenligen. Jag som gillar att baka. Men det skall vi se om det inte kan bli ändring på! Håller på att uppbåda mod till att göra mig en surdeg, låter så spännade! För det är ju som Martin säger på bloggen Pain de martin ; "surdeg är ju värsta mysteriet!" att lite mjöl och vatten kan ersätta jäst! Hur som haver vi får se när jag sätter igång med DET projektet. Igår gjorde jag dock lite klassiskt långpannebröd. En nygräddad fick på sig lite philadelfiaost och åtnjöts sedan med en kopp te och "Leila bakar"-reprisen på tv.


Three days in Stockholm

Ganska nyligen hemkommen från Stockholm. Vår huvudstad är bra vacker, särskilt på sommaren. Där shoppades lite och så besöktes Skansen. Såg fram emot att få titta på djuren och framförallt vargarna, som är en favorit. Men det var inte djuren med på. Såg något vargöra i ett buskage och många djur som man inte röken av. Då var de "fria" fåglarna roligare.  Såg änder med sina ungar, canadagäss-liknande fågelpar med sina ungar och måsar som tog maten från en stackars kvinna som hade vänt ryggen till för att hämta en servett. Såg även sovande änder i blomrabatter + en med en väldigt skum sovstil (se sista bilden).

                


Midsommartårta

Vad är väl en Midsommar utan färska jorgubbar? Inte vet jag, men vad jag däremot vet är att de gör sig väldigt bra på en tårta!Svalkande sommartårta -med turkisk yogurt och lemon curd
Fräääääschttt!

Senast utlästa

Bloggandet har legat lite nere ett tag pga virusangrepp på den bärbara. Problemet är inte löst men jag har lyckats rädda lite bilder och sånt från den så länge. Jag räddade bland annat en bild på senast utlästa bok!
Kalifens hus - Ett år i Casablanca av Tahir Shah (ett köp från senaste bokrean)

Jag gillar ju böcker som skildrar  verkliga människor när de flyttar till en ny plats och ett nytt land. Hur de försöker bygga upp ett liv i en helt ny kultur och omgivning. Deras med- och motgångar. Detta är en sådan bok!

I Kalifens hus för man följa bokens författare under den första tiden efter det att han och hans familjs flyttat från England till Marocko. Och vilken kulturkrock sedan! Vi får följa Tahir när han brottas med problem som, sitt hus Djinner (osynliga och illvilliga andar som ALLLA utom Tahir tror på), gangstern han har som granne, tull- polis- och cencurmyndigheterna, hantverkare som helst ligger och blir upppassade med mynta-te etc.


Nyinflyttade paprikor

Paprikorna var de enda som inte dog cancerdöden av för mycket solande i mitt fönster. De klarade sig hela bussresan ned och har nu fått en egen stor kruka med ny fin jord. Hoppas de inte får mindervärdeskomplex av att stå brevid mammas övergödda mastodont tomatplantor bara.

    

En dag i Åre

Tog en ren nöjestripp till Åre idag. Det var halvmulet väder och det kom några skurar ibland. Åt en macka på Åre Bagari, tog en liten prommis i byn, kollade in shoppingen samt övervakade hur bygget går med det nya finhotellet Copperhill. Med hem fick lite choklad från Åre chokladfabrik följa.

              

Filmtips!

Såg nyligen filmen Freedom writers. Tyckte den var riktigt bra. Märks att det är en hollywood-film, men den lyckas beröra ändå. Den är trots allt baserad på verkligheten. Roligt med en lärarfilm, känns nära på något sätt. Så här beskriver Lovefilm.se filmen:

Lärarinnan Erin Gruwell hamnar på en skola präglad av våld och rasmotsättningar och börjar kämpa mot ett hänsynslöst system för att ge skolan en betydelse i sina elevers liv. Genom att berätta sina egna historier och höra andra berätta sina inser en grupp "hopplösa" tonåringar vad tolerans innebär, tar kontrollen över sina trasiga liv och förändrar sin tillvaro. "Freedom Writers" bygger på den hyllade bästsäljaren "The Freedom Writers Diary" och innehåller fantastiska insatser från samtliga i den stjärnspäckade rollistan, bland andra Golden Globe-belönade Patrick Dempsey ("Grey's Anatomy") och sångaren Mario.


Flight of the concords

Upptäckte dessa för något år sedan. Sedan dess har de fått en egen tv-serie och man hör de nämnas lite då och då. Kolla in! Briljant!


RSS 2.0