Ja, jag lever!

Fortfarande mycket tyst på bloggfronten från mig.  Beror på att man har fyllt upp med sin lilla ligistklass om dagarna så att man är helt slut när man kommer hem. Nämn en typ av "problemelev" och jag har det i min klass( år 2). Jag har bråkstaken som gör skumma saker på rasterna och har stora attitydsproblem. Jag har eleven som har någon form av problem hemma. Jag har eleven med alla möjliga bokstavskombinationer samtidigt. Jag har eleven som har svenska som andra språk. Jag har 2 elever med läs- och skrivsvårigheter, där en har riktigt allvarliga svårigheter och har ännu inte lärt sig alla bokstäverna och måste ha eget material att hålla på med hela tiden. Ja överlever jag det här så får jag nog minst 5 års erfarenhet i bagaget till priset av 1/2- 1 års erfarenhet.

Skönt att lägenheten börjar komma i ordning iallafall. Mor å far har varit här nyligen och hjälpt till att ställa i ordning. Balkongen blev riktigt fin.

Här kommer 2 bilder. En från köket och en från sovrummet. Tänk att man har ett eget sovrum och en egen balkong numera! Man byter upp sig. Fler bilder kommer sedan.

 

Ludvikabo

Nu har man landat något sånär. Kan fira 1 vecka som Ludvikabo & Dalabo nu! De ´ru! Förutom lite låsstrul (inte kul att komma på en lördag med flyttlass och upptäcka att nyckeln man fått inte passar i låset) så har det rullat på med inflyttning och att bekanta sig lite med sina nya arbetskamrater å så. Imorgon kommer ungarna! ack ack. Tycker jag fått hintar hela veckan att jag nog inte riktigt kan vänta mig en sånn solskensklass som jag haft under mina praktikveckor. Jaja den som (över)lever för se.

Återkommer med mer bilder på lägenheten och en utförligare rapportering senare....!

Vad man haft för sig

Nu är det mindre än en vecka innan man flyttar. Känns en aning overkligt. Sista veckan på sommarjobbet kickar igång på måndag. Lite trist, trivs med de små barnen. Framöver blir det en lite modell större på dem. Fast bara lite.

Här följer några bilder vad man sysslat med på senaste tiden.

    
       


Självklart har man njutit av det fina vädret som varit. Solat, badat (fast hunden var inte så förtjust, simmade bara iland så fort man lyfte i henne) & ätit på storsjöstråket som haft sina tält uppslagna i veckan.

  
       Sedan har det ju blivit lite bakning också. Alla dagar har ju inte varit fina. Men min surdeg på vete kan jag nog dödförklara, tror INTE det är meningen att den ska se ut som det gör på bilden. Vetesurdeg är tydligen svårare att få till än surdeg på råg så det kankse blir råg nästa gång.

    
Annars har jag gjort jordgubbs- och rabarberpaj, jordgubbsmuffins och efter önskemål från min käre far som fyllt år så blev det även en sats kanelbullar. Baket med jordbubbar blev det pga att mamma och jag var på självplock av jordgubbar (lite av sommartradition). 17 Liter blev det, tur att man har frys.

  
Sedan har man blivit lite kär...i en citroen C1 närmare bestämt. Hade ju varit himla bra om hade en bil; nu när man ska bo på en ort och jobba i grannorten. Men man är ju inte rik direkt. Men drömma kan man ju. Denna C1 har jag lånat hem och provkört under helgen. Den är billig för att vara en nybil och den är extremt bränslesnål (klassas som miljöbil pga det, så man kan få miljöbilspremie!). Men framförallt.....den är ju så söööööt ;-) Jaja drömma kan man ju alltid. Bästa kommentaren kom idag då jag parkerade utanför Jysk och en Mamma med barn gick förbi. Den lilla flickan: "Mamma, en sånn leksaksbil har jag."

RSS 2.0