En favorit i repris

När jag i höstas började jobba kom jag sent en dag pga av en rad händelser som slutade med att jag skulle ta en genväg till skolan men gick fel och tillslut gick vilse i skogen. Specläraren fick komma och hämta mig.... SÅ typiskt mig. Man kan ju säga att jag vart ju skämtet i personalrummet den dagen iaf.

Idag gjorde jag en favorit i repris. Det vill säga att jag kom sent igen. Jag tror mitt undermedvetna har bestämt att det är dags för mig att ta jullov. Igårkväll när jag la mig "glömde" jag helt att faktiskt ställa väckarklockan!

7:20 vaknar jag av att en från jobbet ringer och undrar varför jag inte kommit till vår mötesplats än (jag är med i en bilpool så vi är ett gäng som samåker till skolan). Jag sov så djup och var så långt borta så när det ringde var det första jag tänkte "men varför ringer hon så här på helgen?". Jaja, jag fick ju förklara mig att jag hade visst försovit mig. Men hon lovade att täcka upp för mig tills jag lyckades ta mig dit. Så det var bara att ta bussen dit. Missade 1:a lektionen. Ja vad är det man säger? Fint folk kommer sent.

Dagens elevkommentar 2

elev: fröööken?
jag:....mmmh...?
elev: Om du dog skulle jag bli jätteledsen.
jag: Då får vi hoppas att det inte händer än på ett tag. =)

Dagens elevkommentar

elev: fröken?
jag: ja?
elev: kan man inte få kompa ut?


De är väl ändå för rara...

Då och då påminns man om varför man tycker det är så roligt att jobba med barn. De säger de mest roliga saker, de kan se på saker på ett helt annat sätt än vi vuxna, de kan vara mycket ärligare med vad de tycker än vuxna etc.

För några veckor sedan kom en kille i 3:an upp till mig och frågade om inte jag kunde skaffa fram en viss bok åt honom. (jag har biblioteksansvar för f-3 på skolan). Ja sa jag, lämna bara en lapp på mitt skrivbord så ska jag köpa in den.
Senare under dagen hittade jag denna lapp:På grund av köpstopp så tror jag inte jag kan handla in så mycket böcker. Men däremot att jag fått in lite pengar från några föräldrar i klassen som ersättning för att hunderna deras ätit upp läseboken. Så jag använde de pengarna och köpte boken och la den i 3:ans låda. Senare smög han fram till mig och tackade. Fredagen innan lovet hade jag en riktigt jobbig dag, det var bråk och konflikter, 2:orna var sjövilda och jag hade fått skrika på dem mer än en gång. Men i slutet av skoldagen hittade jag denna lapp på min kateder. Naaaaw. Var det inte för rart!? Vad lite som  kan få ens dag att vända.=)

 

Stockholm

Mycket trevlig weekend i huvudstaden. Av alla gånger jag varit där har jag väl aldrig gått in så för shopping som då. Men så hade jag en likasinnad med som sällskap. Vi hade siktet inställt. ;-)

Min plus- och minuslista

+ sällskapet (var SÅ roligt att ses igen Stina!)
+ alla bra fynd
+ min prinssesan på ärten säng på hostelet
+ Att bo på hostel igen gav lite trevliga Australien- flashbacks
+ all god mat -indiskt, wok, krämig fisksoppa & pizza på Pizza Hut (en av mina favoriter)
+ att komma med i aftonbladet var ju lite roligt
+ alla skratt

- de ömmande fötterna efter allt promenderande (klena fossingar säger jag bara...)
- trängseln på tåget hem
- föredrar ändå att tåg låter bli att köra på träd (man kommer hem så sent då)
- summan på kontoutraget (men det var det värt!)

På besök hemma i ett vintrigt Östersund

Imorgon bär det tillbaka ned igen. Hemma och Östersund är sig likt. Den här dagen har ägnats åt lite för tidig födelsedagsfirning av mig ( fyller år till veckan så vi passade på att fira lite nu när jag är hemma istället). Efter lite gemensamma ansträngningar från mammas och min sida fick vi till en ganska hysad tårta om jag får säga det själv. Skåda underverket!Man skulle kanske tro att jag skulle deppa ihop lite nu när lovet är slut och arbetet börjar igen med alla utvecklingssamtal. Men icke! Än finns det saker att se fram emot. Till helgen blir det Stockholmstripp! Vi kommer få så kul Stina! Tänk nu har vi ju inte setts sedan juni och "examensdagen". See yo!!

RSS 2.0